Αθήνα, Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4o Athens Investments Forum 2021: Η κορυφαία ελληνική διοργάνωση για την οικονομία και τις επενδύσεις

14 ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους

Το 4o Athens Investments Forum έχοντας ως κεντρικό θέμα: Ελλάδα 2.0 – Μια Επενδυτική Επανάσταση για την Ελληνική Οικονομία, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πιστό ακροατήριό του, την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Αίθουσα Φάρος, τηρώντας με συνέπεια την καθιερωμένη πλέον συνάντησή του με τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι, το Συνέδριο να αποτελέσει για μια ακόμα φορά το γόνιμο βήμα, όπου θα συζητηθούν όλα τα καίρια θέματα για την οικονομία και τις επενδύσεις, έχοντας ως βασικούς θεματικούς άξονες: Ανάπτυξη – Επενδύσεις, Ενέργεια – Ενεργειακή Μετάβαση, Ενέργεια – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες, Ενέργεια – Ενεργειακές Υποδομές, Υποδομές – Κατασκευές, Ψηφιακός Μετασχηματισμός.

Το 4o Athens Investments Forum θα τιμήσουν με την παρουσία τους ως ομιλητές κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Επίσης, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας -υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων-, μεταξύ των οποίων, με αλφαβητική σειρά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ), κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, κ. Χάρης Δούκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας και της Εταιρείας Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Ενέργειας, κ. Γεώργιος Ιωάννου, ο Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Ελλάδος και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Ιωάννης Καλτσάς, ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Energy Unit της INTRAKAT A.E., κ. Λουκάς Λαζαράκης, ο Πρόεδρος και CEO του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX GROUP, κ. Πάνος Ξενοκώστας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της NEUROSOFT, κ. Νώντας Πασχαλίδης, ο Διευθυντής Eμπορίας Φυσικού Αερίου της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Δημήτρης Σαραντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε., κ. Πέτρος Σουρέτης και ο CEO της FRAPORT GREECE, κ. Αλεξάντερ Τσινέλ.

Το συντονισμό των ενοτήτων του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι κα. Κάτια Μακρή, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο κ. Γιάννης Πολίτης, ο κ. Πάνος Πολυζωϊδης, η κα. Μαρία Σαράφογλου, καθώς και ο Εκδότης και Διευθυντής της Real News, κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

Το συνέδριο, που διοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA, τελεί υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου aif.gr, καθώς και των ιστοσελίδων real.gr και enikos.gr.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο: https://aif.gr/

Χορηγοί επικοινωνίας: Real News, Realfm 97.8, Real.gr, Enikos.gr