6th Athens Investment Forum: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA διοργανώνουν το Συνέδριο 6th Athens Investment Forum, με κεντρικό θέμα: Το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το φετινό, 6ο κατά σειρά, Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Banquet), επικεντρώνεται στην επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θεωρείται ενδεδειγμένη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, των επιπτώσεων των κρίσεων στους τομείς της υγείας, της ενέργειας και της αλυσίδας εφοδιασμού, της υψηλής πληθωριστικής πίεσης αλλά και των υψηλών επιτοκίων.

Με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια σκηνή, εξαιτίας των εν λόγω συνθηκών, θα αναλυθούν οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την τεχνολογική αναταραχή και την ενίσχυση της ενότητας της Ευρώπης, η οποία πλέον αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις που αφορούν την ασφάλεια και τη δημοκρατία. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί και στο καθοριστικό ρόλο που αναμένεται να παίξει η Ελλάδα στις νέες εξελίξεις που διαμορφώνονται με εστίαση σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και οι υποδομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, καθώς και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Είμαστε, παράλληλα, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους πρώτους επιβεβαιωμένους χορηγούς που θα μας τιμήσουν με την χορηγία, αλλά και παρουσία τους, στα πάνελ όπως ο ΟΤΕ, η Motor Oil, ο COPELOUZOS GROUP, η ΕΛΠΕΝ, o ΟΜΙΛΟΣ OLYMPIA, ο ΔΕΔΔΗΕ, η ΠΕΦ, η ΔΕΗ, η QUALCO, η VNK CAPITAL, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η EUROBANK, η ALPHA BANK, η INTRAKAT, η HILL INTERNATIONAL, ο ΑΔΜΗΕ, o ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ και ΔΕΠΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, η IGI POSEIDON, το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, o ΔΕΣΦΑ, η FRAPORT GREECE, η FDMA LAW, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η SMERemediumCap, η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η MORTEK, η INVENTIO, καθώς και η Hellenic Duty Free Shops.

Η ατζέντα του Συνεδρίου πρόκειται να εστιάσει σε όλες τις παραμέτρους που θα συμβάλουν στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας σε συνάρτηση με την αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθούν το μεγάλο άλμα των επενδύσεων και του κατασκευαστικού κλάδου, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελλάδας στους τομείς της πράσινης μετάβασης και των ενεργειακών υποδομών, οι οποίες διασφαλίζουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς και οι νέες τεχνολογίες που επιταχύνουν την ήδη εντυπωσιακή διείσδυση των ΑΠΕ στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα. Τέλος, αναφορά θα γίνει και στα οφέλη που προκύπτουν από την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους.

Οι παρουσιάσεις και τα διαδραστικά πάνελ των συζητήσεων θα ενισχύσουν την κατανόηση και την ανταλλαγή ιδεών, προωθώντας έτσι τη συνεργασία και τη διασύνδεση μεταξύ κρατικών φορέων και επιχειρήσεων, καθώς και των ίδιων επιχειρήσεων μεταξύ τους με στόχο το όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή στο συνέδριο κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης, για έκτη συνεχή χρονιά, καθώς και των μεγαλύτερων Ομίλων Εταιρειών στην Ελλάδα, εξασφαλίζει μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών.