Β’ Ενότητα 4th Athens Investment Forum: Ομιλία Γ. Καραγιάννη

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 Τη Β’ Ενότητα του 4th Athens Investment Forum άνοιξε με την κεντρική του ομιλία ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης -εκπροσωπώντας τον Υπουργό τελικώς λόγω ανηλλειμένων υποχρεώσεων του κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή. Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε πως ο κατασκευαστικός κλάδος είναι το κλειδί της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε η πατρίδα μας μετά από την πολυετή οικονομική κρίση και την πανδημία έχει μια κυβέρνηση που κατορθώνει να προχωρήσει με σημαντικά βήματα προόδου. Αυτό εστιάζεται σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη σε έργα που αφορούν τα logistics, τις συνδυασμένες μεταφορές, τα λιμάνια και τόνισε πως τα έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κι ο κ. Καραμανλής είναι ενταγμένα σε ένα ενιαίο σχέδιο. Στόχος μας, είπε ο κ. Καραγιάννης είναι η Ελλάδα να γίνει κόμβος υποδομών της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό το σκοπό, σύμφωνα με τον ίδιο έχει εκπονηθεί πλάνο έργων 13 δισ. ευρώ, ενώ μόνο για έργα του υπουργείου του, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ασκώντας κριτική στην περίοδο της προηγούμενη διακυβέρνησης, τόνισε πως στη διάρκειά της συμβασιοποιήθηκαν έργα μόλις 800 εκατ. ευρώ ενώ στο σύντομο χρονικό διάστημα αυτής της κυβέρνησης ο ρυθμός έχει δεκαπλασιαστεί.

Ο κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμπράξεις έργων ύψους 4 δισ. ευρώ. Ο Υφυπουργός τόνισε πως ο κατασκευαστικός κλάδος γυρίζει σελίδα και διανύει περίοδο μεγάλων προκλήσεων και υλοποίησης έργων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Καραγιάννης, επιμένει να δίνει έμφαση στην κατασκευή ουσιαστικών έργων που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας με την επιστροφή και απασχόληση άξιων επιστημόνων που τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό.