Γ3’ Ενότητα 4th Athens Investment Forum: Ομιλία Α. Σδούκου

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Αλεξάνδρα Σδούκου, στην ομιλία της στη Γ3’ Ενότητα του Athens Investment Forum, τόνισε πως η ενεργειακή μετάβαση σε φιλικότερες μορφές απαιτούν σημαντικά ποσά αφενός, κι αφετέρου πολύ καλό σχεδιασμό.

Το σημαντικό ωστόσο, όπως είπε, είναι πως πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία επικεντρώνοντας στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο Υπουργείο σύμφωνα με την ίδια το βάρος δίνεται σε τρεις άξονες που αφορούν τις απλές και ασφαλείς επενδύσεις, στην ενίσχυση των δικτύων, στις νέες τεχνολογίες και τα συστήματα αποθήκευσης και όπως είπε σε λίγο θα δώσουμε σε διαβούλευση το πλαίσιο για την επίτευξη των στόχων μας.

Η Ελλάδα όπως υπογράμμισε η κ. Σδούκου μπορεί να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Μακρή σημείωσε πως κάναμε ήδη μια νέα αρχή για τις ΑΠΕ. Έμφαση έδωσε η ίδια στις νέες διαδικασίες που μπαίνουν πλέον στο τραπέζι, αφού όπως υπογράμμισε απλοποιούνται κι εισάγεται σε μεγάλο βαθμό η ψηφιοποίηση που θα διευκολύνει και τις επενδύσεις, χωρίς ωστόσο να αφαιρούνται οι προϋποθέσεις για τις επενδύσεις.