Ομιλία του N. Battilana, Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΕΣΦΑ

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΕΣΦΑ, κ. Nicola Battilana σε τοποθέτηση του στο Athens Investment Forum ανέφερε ότι σύμφωνα με την εκτίμηση του διαχειριστή η απόφαση για απόσυρση του λιγνίτη αλλάζει τα σενάρια για την εκτίμηση της ζήτησης από τα 6 δισ. κυβικά μέτρα με πιθανότητα πρόσθετης ανάγκης επιπλέον 1 δισ. κ.μ., στα 8 δις. κ.μ.

«Ο ΔΕΣΦΑ πρέπει να προετοιμάσει τις αναγκαίες επενδύσεις ώστε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που δημιουργείται». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης του δικτύου που υλοποιεί ο ΔΕΣΦΑ, όπως η εγκατάσταση συμπιεστή στους Κήπους που θα έχει δυνατότητα reverse flow, αλλά και στα έργα ψηφιοποίησης.

Πρόσθετα σημείωσε ότι το small scale LNG δεν αφορά μόνο το ΔΕΣΦΑ αλλά όλη την αγορά εκτιμώντας ότι ο ευρωπαϊκός νότος έχει πλεονέκτημα σε σχέση με το βορά, την προοπτική αξιοποίησης του LNG στη ναυτιλία ως εναλλακτική των καυσίμων χαμηλού θείου.

Ο κ. Batillana αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες αναβάθμισης της Ρεβυθούσας που έχουν αυξήσει τον όγκο των πλοίων που φτάνουν στον τερματικό και χαρακτήρισε τον σταθμό ως ζωτικό asset για την ελληνική αγορά.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση της ομιλίας

Δείτε εδώ το video της ομιλίας: