Ομιλία του Α. Σιάμισιη, Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΠΕ

O Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ κ. Ανδρέας Σιάμισιης σημείωσε κατά την ομιλία του στο Athens Investment Forum, ότι ο όμιλος των ΕΛΠΕ που είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα, στα διυλιστήριά του παράγει 16 εκατ. τόνους προϊόντων, εκ των οποίων το 60% εξάγεται και αυτό αποτελεί παράδειγμα για το πως ο ενεργειακός πυλώνας υποστηρίζει την ελληνική οικονομία και απασχόληση.

Αναφερόμενος στις έρευνες υδρογονανθράκων ο κ. Σιάμισιης τόνισε ότι η Ευρώπη εμφανίζει μεγάλη εξάρτηση στις εισαγωγές υγρών καυσίμων και στο φυσικό αέριο και υπό αυτή την έννοια δίνεται έμφαση στις έρευνες που γίνονται στον ευρωπαϊκό χώρο. Είναι σημαντικό πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελπίδες και ότι πιθανόν να μπορούμε να έχουμε κοιτάσματα στον ελληνικό χώρο. Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τις έρευνες, η Ευρώπη έχει ανάγκη από νέες ανακαλύψεις. Τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν απαραίτητο κομμάτι της αλυσίδας, το να λέμε ότι δεν τα έχουμε ανάγκη είναι υποκριτικό τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον κλάδο της διύλισης αφορά στην αλλαγή του κανονισμού για τα καύσιμα της ναυτιλίας. Τα ΕΛΠΕ είναι σε θέση να παράξουν πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση της ομιλίας

Δείτε εδώ το video της ομιλίας: